keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Pieneläinretki 8.4

Kävimme pieneläinretkellä, jonka tarkoituksena oli tutustua monenlaisiin hoitoloihin. Retki alkoi kahdeksalta ja viideltä olimme takaisin koululla. Lähdimme ensin Hämeenlinnaan kahteen paikkaan, mistä me sitten ajoimme Turkuun katsomaan myös kahta paikkaa.

Oli mielenkiintoista näin tuotantoeläinpohjaisena käydä katsomassa millaisissa paikoissa niitä pienempiä eläimiä pidetään. Yllätyin kuinka tilavia eläinten yksilötilat olivat. Oli kiinnostava päästä katsomaan eläinlääkäriaseman toimintaa. Kllinikkaeläinhoitajan työ alkoi kyllä kiinnostamaan todella.



Nyt vähän päivän kohteista:


Etelä-Hämeen eläinhoitola
Hoitola sijaitsi mukavasti keskellä metsää, minkä vuoksi siellä oli suotuisaa pitää koiria. Koirilla oli hyvät ulkoilumahdollisuudet, eikä niistä koituisi meluhaittoja naapureille. uonoa paikassa oli kuitenkin sen syrjäinen sijainti, sillä sinne voi olla vaikeuksia löytää.

Vethaus
Yllätyin eläinsairaalaan koosta, sillä se oli ulkoapäin pienemmän näköinen. Yllätyin myös siitä tiedosta, että paikalla on 24/7 hoitajia ja eläinääkäri. Huonona pidin leikkaussalin sijaintia. Huoneen läpi piti kulkea päästäkseen muihin paikkoihin.

Gomak
Hoitolassa oli mukavat "huoneet" koirille. Kissoilla oli sopivan suuret tilat. Sijainniltaan eläinhoitola on hyvällä mainospaikalla, mutta koirien kannalta lenkkeilyreitit olisivat huonohkoja kaupunkiolosuhteissa.

Turun kaupungin löytöeläinhoitola
Mahtavat ulkoilumahdollisuudet koirilla. Hyvin eroteltu kissat, koirat ja muut eläimet. Villikissojen pitäminen erillään oli tarkkaillun kannalta hyvä. Suurista tiloista huolimatta, hoitola tulee varmasti olemaan useasti täynnä.


Kaiken kaikkiaan retki oli minulle todella opettavainen. Opin pieneläintehoidosta, mistä minulla ei ollut paljoakaan tietoa. Retken huonona puolena oli koulun eväiden kehnous ja pitkät välimatkat. Ehdottomasti mielenkiintoisin paikka oli Turun löytöeläinhoitola, missä näimme mm. pöllöjä, lokin, kilpikonnan, käärmeen ja sorsan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti